Begrafenis pastoor Rene Graat

RUST ZACHT

Pastoor Rene Graat MHM

Wij kunnen nog moeilijk aan het idee wennen en misschien nog moeilijker is het, om te accepteren dat pastoor Graat niet meer bij ons is.

Waar onze moedige pastoor zoveel gevaren heeft getrotseerd in zijn loopbaan zag hij, en wij met hem, dit gevaar niet aankomen.Wij putten er troost uit, dat hij zelf een rotsvast vertrouwen had, dat “Hij daarboven” dit tijdstip voor hem heeft bepaald.

De voorbereidingen voor een waardig afscheid in zijn parochies zijn in volle gang. De maatregelen die nu van kracht zijn beperken ons natuurlijk in de mogelijkheden dat op gepaste wijze te doen.

Zaterdag 18 april is om 11.00 de uitvaartdienst in Banholt. Dit zal een sobere dienst zijn met 30 aanwezigen, met name familieleden. Voorafgaande aan de dienst zullen de 4 Jonkheden pastoor Graat met paard en wagen begeleiden door zijn 3 parochies waarbij uiteraard ook Terlinden wordt bezocht. We moeten hier wel nog het voorbehoud maken dat deze tocht moet voldoen aan de veiligheidsregels.

Verdere informatie ontvangt u de komende dagen. De familie zal met de begrafenisondernemer Walpot zorgen voor een digitaal condoleance register, waar ook een filmpje met favoriete muziek en foto’s van pastoor Graat te zien zullen zijn. Als u een rouwkaart voor de familie wilt afgeven, dan kan dat in de kerk in Reijmerstok, de kapel in Noorbeek en de pastorie in Banholt.

Wij willen parochianen vragen om vanaf nu tot en met de dag van de begrafenis halfstok te vlaggen.

Parochiebesturen van Cluster Terlinden