Pastoor Tervoort (65) nieuwe pastoor van Banholt, Noorbeek en Reijmerstok

Pastoor P.N. Paul Tervoort (65) wordt de nieuwe pastoor van Banholt, Noorbeek en Reijmerstok. Hij wordt de opvolger van pastoor René Graat, die in april jl. aan Covid-19 is overleden.

Pastoor Tervoort is thans 12 jaar pastoor in Weert, Boshoven en Laar. Hij groeide op in Heerlen, woonde lange tijd in Heer, bezocht de sociale academie in Sittard en werkte daarna twaalf jaar in een kinderbeschermingsinternaat in Maastricht. In 1989 besloot hij dat priester wilde worden, waarna hij in 1995 werd gewijd. Vervolgens werd hij benoemd tot kapelaan in een parochie bij Oldenzaal (Twente). In 1999 werd hij pastoor van de zes parochies in de Achterhoek, en later van negen parochies in Twente. Hij wilde graag als priester werken in Limburg en aartsbisschop Eijk stemde in met overplaatsing naar het bisdom Roermond, waarna hij op 1 juni 2008 pastoor werd in Weert c.a.

In een bespreking tussen kerkbestuur, parochiebesturen en pastoor Tervoort is unaniem besloten dat hij beantwoordt aan het profiel dat de parochies aan het bisdom hadden aangeboden. Daarin werd gevraagd om een moderne katholiek met goede contactuele eigenschappen die midden tussen de mensen staat en die een goed gevoel heeft voor de lokale tradities.

Pastoor Tervoort zal tevens worden benoemd tot moderator van de parochie Margraten (die eveneens deel uit maakt van de parochiefederatie Terlinden-Margraten) alsmede van de parochie Scheulder (zodra deze zich bij de federatie zal hebben aangesloten). Pastoor Tervoort zal functioneren als voorzitter van het kerkbestuur in deze federatie.

Pastoor Tervoort zal zijn werkzaamheden aanvangen begin september 2020. Het kerkbestuur- en de parochiebesturen gaan zijn komst voorbereiden en zien uit naar de samenwerking met hem.