Brand in St. Brigidakerk

Vanmorgen werden we opgeschrikt door een brand in onze kerk. Rond 08.30 merkte een opmerkzame dorpsgenoot dat er rook uit de kerk kwam en belde de brandweer.
Vervolgens werd ook direct het parochiebestuur en koster ingeschakeld en werd de kerk geopend voor de gearriveerde eerste brandweerwagen. Vanwege de ernst van de situatie werd door de brandweer snel opgeschakeld naar de status “grote brand” en werden meerdere wagens bijgeschakeld uit de regio. Dankzij snel ingrijpen, met name ook door de vrijwilligers van de brandweer, kon de brand beperkt blijven tot het hoofdaltaar. Wel is er door de hitte veel overige schade aan de kerk. De precieze omvang zal blijken als later vandaag het gebouw door de brandweer wordt vrijgegeven om binnen te gaan. Prioriteit nu is creëren van een veilige situatie en het veilig stellen van alle waardevolle zaken in de kerk.
Wij willen iedereen bedanken die hulp heeft aangeboden, in welke vorm dan ook. Dat is hartverwarmend. Op dit moment zijn experts al betrokken om ons te helpen bij de vervolgstappen. We willen hier ook vermelden voor parochianen die zich zorgen maken over de kosten van de brand, dat onze kerk goed verzekerd is. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.