Vervolg voortgang restauratie kerkgebouw

In de afgelopen maand zijn de kerkbanken, het orgel en de kunstvoorwerpen uit de kerk verwijderd.

In de komende weken zullen verdere onderzoeken plaatsvinden om te bepalen wat de beste manier is om wanden en plafonds schoon te maken. Daartoe worden proefstukjes opgezet om de beste methode te kunnen bepalen.
Bij het vaststellen van de werkzaamheden zullen er ook beslissingen dienen te worden genomen om tegelijkertijd reguliere reparaties of onderhoud te doen. Het is een gelukkig toeval dat René Gubbels net bezig was met het opstellen van een 6-jaren onderhoudsplan met Monumentenzorg.

Het hoofdaltaar en de kunstschatten van de kerk
Er zal in de komende maanden gezocht worden naar een geschikte vervanging van het hoofdaltaar. Aan de Maria- en Jozef-altaren zal restauratiewerk plaatsvinden.
Wat betreft de kunstschatten worden de voorbereidingen getroffen om deze schoon te maken door specialisten van Stichting Restauratie Atelier Limburg in Maastricht.

Het orgel
Het orgel is ondergebracht bij het bedrijf Verschueren dat het orgel al jaren in onderhoud heeft. Hier zal het orgel worden gerestaureerd en opnieuw worden opgebouwd. Er is goede hoop dat het orgel, met behoud van zijn unieke klank, in perfecte staat kan worden teruggebracht.

Initiatief van bakkerij Panebois
In het kader van bijdragen aan het herstel van de kerk bevelen wij graag het initiatief aan van onze bakker Hub Strijthaegen. In bakkerij Panebois wordt elke zaterdag een speciale taart aangeboden met de afbeelding van St. Brigida. Niet alleen is het een lekkere taart met Ierse ingrediënten maar tevens maakt Panebois 2 euro per taart over voor de restauratiekosten.