Actie Kerkbalans 2022

Onlangs hebben wij de brief voor de actie Kerkbalans bezorgd bij de parochianen die jaarlijks een bijdrage geven aan onze kerk.
Op de website richten wij ons in dit bericht met name op de andere parochianen en lezers die nog geen bijdrage leveren aan het in stand houden van onze parochie.
De kerk is een plek waar we geloof met elkaar delen. Waar we rust en verdieping vinden en God ontmoeten. Het is een plek waar we omzien naar elkaar en waar we zorgen voor de mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben. Daarmee is de kerk van grote betekenis!
Het is mogelijk dankzij bijdragen van de parochianen die financieel betrokken zijn bij onze Sint Brigida parochie en daar zijn we dankbaar voor.
De schade van de brand in onze kerk, nu een jaar geleden, wordt grotendeels betaald door de verzekering. Toch zijn er altijd kosten die niet kunnen worden gedeclareerd. Daarnaast zijn de inkomsten uit collectes in het afgelopen jaar flink gedaald.
Komend jaar is er nog een extra kostenpost. Misschien heeft u het nog niet gezien maar de haan op onze kerktoren heeft vorig jaar bij een storm zijn staart verloren.
U kunt zich voorstellen wat dit betekent: tweemaal de kosten van een hoogwerker, de haan vernieuwen en vergulden, waarbij de bol onder het kruis gelijk wordt meegenomen.
Met uw steun willen wij er ook in 2022 zijn voor iedereen die de kerk nodig heeft. Mocht u tot nu toe nog niet hebben bijgedragen (of niet jaarlijks) dan willen wij u vragen ons te helpen de kerk in Noorbeek in stand te houden. Voor onszelf maar ook voor de generaties na ons.
U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL94 RABO 0137 2001 10.
Dankzij uw gift blijft onze kerk ook morgen van betekenis.
Onze parochie valt onder de regeling ANBI. Dit betekent dat, indien u minimaal 5 jaar aaneengesloten een bijdrage doet, deze bijdrage fiscaal aftrekbaar is. De conceptovereenkomst is te bestellen via info@parochiesintbrigidanoorbeek.nl of hier te downloaden: Concept overeenkomst periodieke kerkbijdrage